OPREZNO VOZITE Slabija vidljivost ujutro zbog povećane magle

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZNO VOZITE Slabija vidljivost ujutro zbog povećane magle

Sabraćaj se van gradskih sredina obavlja umerenim intenzitetom, ujutro će slabija vidljivost pratiti vozače zbog povećane magle, a slabija kiša se očekuje u Timočkoj krajini.

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMSS), popodne se očekuje razvedravanje, a vozačima u Timočkoj krajini se savetuje da smanje smanje brzinu i održavaju rastojanje između vozila. Iako meteorolozi ne najavljuju sneg, vozačima se savetuje da na put ne kreću bez zimske opreme i lanaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta. Svi vozači se podsećaju da su od 1. novembra do 1. aprila, po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme, dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku, navedeno je u saopštenju.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 73 saobraćajna udesa u kojima je 27 osoba povređeno.

U Beogradu su zabeležena 34 saobraćajna udesa u

kojima je osam osoba povređeno, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Magla smanjuje vidljivost

Izvor: RTS, 24.Nov.2014

Sabraćaj se van gradskih sredina obavlja umerenim intenzitetom, ujutro će slabija vidljivost pratiti vozače zbog povećane magle, a slabija kiša se očekuje u Timočkoj krajini...Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, popodne se očekuje razvedravanje, a vozačima u Timočkoj krajini se savetuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.