Nova optužnica u slučaju pogibije francuskog naftaša u Rusiji

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova optužnica u slučaju pogibije francuskog naftaša u Rusiji

Ruski istražitelji podigli su novu optužnicu u okviru istrage o avionskoj nesreći u kojoj je nedavno poginuo Kristof de Maržeri, direktor francuske naftne kompanije Total, saopštio je ruski Istražni odbor.

Optužen šef je i službe za čišćenje avionske piste zbog kršenja bezbednosnih propisa, navodi se u saopštenju.

On se trenutno nalazi u pritvoru, a protiv njega je podignuta optužnica nakon optuživanja dvoje zaposlenih u kontroli leta.  Ukoliko budu osuđeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preti im kazna od do pet godina zatvora.

Privatni avion u kojem je bio De Maržeri, sudario se pri poletanju sa vozilom za uklanjanje snega na pisti moskovskog aerodroma Vnukovo. U nesreći je poginuo direktor francuske firme, kao i sva tri člana posade.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nova optužnica u slučaju pogibije francuskog naftaša u Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2014

Ruski istražitelji podigli su novu optužnicu u okviru istrage o avionskoj nesreći u kojoj je nedavno poginuo Kristof de Maržeri, direktor francuske naftne kompanije Total, saopštio je ruski Istražni odbor...Optužen je šef i službe za čišćenje avionske piste zbog kršenja bezbjednosnih propisa,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.