Norveška šalje vojnike u Irak i Avganistan

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška šalje vojnike u Irak i Avganistan

Norveška će tokom ove godine poslati 120 vojnika u Irak da se pridruže međunarodnoj kampanji protiv militanata Islamske države (IS), saopštila je juče norveška premijerka Erna Solberg.

Norveški vojnici će pomagati u obuci lokalnih trupa u Iraku. U 2015. Norveška će i u Avganistan poslati 75 svojih vojnika.

Solbergova naglašava da norveški vojnici neće učestvovati u borbama u navedenim zemljama već će isključivo obučavati i pomagati lokalne bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snage.

Opisujući napade pripadnika IS protiv civila i dece kao "šokantne", Silbergova je istakla kako Norveška nije mogla da ostane ravnodušna prema molbama Iraka za međunarodnom pomoći.

Očekuje se da će norveški vojnici u Iraku biti stacionirani u centrima za obuku u kurdskom regionalnom sedištu Erbilu i u Bagdadu.

Norveški vojnici u Avganistanu bi trebalo da budu raspoređeni u i oko Kabula.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.