Nikodijević: Bez novih zadužživanja, ne diramo socijalna davanja

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikodijević: Bez novih zadužživanja, ne diramo socijalna davanja

Rebalansom gradskog budžeta neće biti novih zaduživanja, a neće biti smanjivana ni socijalna davanja, rekao je danas predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

- Nastavljamo politiku da nema novih zaduživanja, niti budžetskog deficita. Prvi put imamo povećanje prihoda. Grad se više neće zaduživati, jer plaćamo velike rate na karedite iz prethodnih godina. Trošićemo onoliko koliko zaradimo i to je naša čvrsta politika - rekao je novinarima Nikodijević >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Skupštini grada Beograda.

Prema njegovim rečima, ključne investicije neće biti obustavljene, već će se sve realizovati svojim tempom, kao i da budžet nije dirao u socijalna davanja, koja će ostati ista.

- Nastavljamo dalje mere štednje, oduzimamo pravo našim preduzećima da se bave poslovima koje u ovom trenutku smatramo luksuznim i nepotrebnim za normalno funkcionisanje grada - poručio je Nikodijević.

Predsednik gradskog parlamenta je govoreći o subvencijama GSP objasnio da dve milijarde koje je republika dala za GSP nisu poklon, već da je to novac od povraćaja poreza na zarade.

- U svim ostalim lokalnim samoupravama je 80 odsto, samo u Beogradu je 70 odsto već godinama - rekao je Nikodijević objasnivši da je ta razlika od 10 odsto zapravo to što je republika uplatila dve milijarde za GSP.

To je jedna po zakonu omogućena transakcija Ministarstva saobraćaja GSP-u, dodao je on.

Nikodijević je rekao i da po prvi put "Beogradske elektrane" ne duguju Srbijagasu za gas i mazut.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.