NexDock – rešenje koje mobilnim uređajima donosi desktop funkcionalnost!

Izvor: ItRešenja.com, 29.Avg.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NexDock – rešenje koje mobilnim uređajima donosi desktop funkcionalnost!

Kada imate dobru ideju i na bazi nje uspete da osmilite proizvod koji će biti koristan velikom broju ljudi, onda ni prikupljanje sredstava za realizaciju celokupnog projekta neće predstavljati problem. Tako je i kompanija Nex putem crowfunding kampanje na Indiegogo portalu za kratko vreme uspela da finalizuje NexDock, zanimljiv uređaj koji pametne telefone i tablete može da pretvori u laptop računare…

Na prvi pogled NexDock zaista izgleda kao pravi notebook, ali zapravo >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << radi se o uređaju koji ne funkcioniše samostalno već se koristi kao svojevrsna konzola na koju možete da prikačite druge uređaje sa kojih se sadržaj reprodukuje na 14.1-inčnom TN ekranu, u HD rezoluciji od 1366×768 piksela. Pored toga na raspolaganju vam je i puna QWERTY tastatura, što donosi pravu funkcionalnost jednog notebook računara.

Dakle, ideja je da vaš Windows 10mobile, Android ili iOS pametni telefon ili tablet, ondosno mini PC (poput Raspberry Pi modela) jednostavno povežete na ovaj uređaj i nastavite da ih koristite poput klasičnog laptopa. Takođe, NexDock možete da spojite na desktop ili prenosni računar kako bi ga koristili kao sekundarni monitor, a tu se otvara i dosta različitih mogućnosti za povezivanje putem mini HDMI i USB portova, kao i bežične konekcije putem Bluetootha 4.0 standarda. Ovaj uređaj je opremljen i sa dva ugrađena zvučnika, dok mu autonomiju obezbeđuje litijum-jonska baterija kapaciteta 1.000 mAh.

Sve u svemu, za svega oko 120 dolara dobijate uređaj u formatu laptopa, pomoću koga mnogo konfornije možete da koristite softver sa svojih mobilnih gedžeta, igrate igrice ili pak da kucate tekst, pregledate tabele i još mnogo toga drugog. Ipak ukoliko niste u pretprodaji rezervisali svoj primerak, za NexDock ćete sada morate da platite nekoliko desetina dolara više od pomenute cene, ali i dalje to nije tako visoka cena za jedan ovako zanimljiv i koristan proizvod…



Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.