Nepoznata zemlja iza hakerskog programa Redžin?

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepoznata zemlja iza hakerskog programa "Redžin"?

Američki istraživači koji se bave sajber bezbednošću su juče objavili kako su identifikovali veoma sofisiticiran program za kompjutersko hakovanje koji se već više godina koristi za špijuniranje banaka, telekomunikacionih kompanija i vladinih agencija širom sveta.

Eksperti smatraju da je ovaj softver, pod nazivom "Redžin", verovatno razvila vlada neke još uvek neidentifikovane zemlje.

Istraživači kompanije Simantek iz Silikonske doline ističu kako pomenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << program između ostalog prikuplja fotografije komjuterskog ekrana, "krade" pasvorde i nadzire pozive u mobilnoj telefoniji, krijući svoje tragove kako ne bi bio otkriven.

U Simanteku ističu da je "Redžin" u upotrebi bar od 2008. godine, a polovina poznatih slučajeva kompjuterskih "infekcija" njime je registrovana u Rusiji i Saudijskoj Arabiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.