Nemačka: Prvi put za 46 godina usvojen izbalansiran budžet

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Prvi put za 46 godina usvojen izbalansiran budžet

Zakonodavci u Bundestagu, donjem domu nemačkog parlamenta, većinski su glasali za usvajanje nacrta budžeta za narednu godinu koji prvi put od 1969. godine ne predviđa rast javnog duga Nemačke, prenela je agencija Frans pres.

U intervjuu državnom radiju Dojčlandfank, nemački ministar finansija Volfgang Šojble je rekao da Nemačka ispunjava svoju obavezu prema budućim generacijama i da na ovaj način doprinosi održivom privrednom rastu.

Opozicione partije i pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekonomisti kritikovali su, međutim, nastojanja zvaničnog Berlina da uravnoteži budžet, uz tvrdnje da takav potez nema nikakvog ekonomskog smisla i da može usporavati privredni rast i investicije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.