Napad iz vazduha na ekstremiste kod brane u Mosulu

Izvor: Blic, 31.Avg.2014, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad iz vazduha na ekstremiste kod brane u Mosulu

Američka vojska saopštila je da je vojnim avionom i bespilotnim letelicama napala ekstremiste Islamske države u blizini brane u iračkom gradu Mosulu.

U saopštenju objavljenom u subotu, glavna vojna komanda SAD navela je da je poslednjih pet napada iz vazduha izvedeno kao podrška operacijama koje sporovode iračke bezbednosne snage.

Neimenovani zvaničnici naveli su da su u napadima uništeni jedno oklopno vozilo, borbeni položaj i oružje, kao i da je ozbiljno oštećena jedna zgrada u kojoj su boravili esktremisti Islamske države.

Iz glavne vojne komande SAD naveli su da je do sada izvedeno ukupno 115 napada iz vazduha širom Iraka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Irak: Napad iz vazduha na ekstremiste kod brane u Mosulu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2014

Američka vojska saopštila je da je vojnim avionom i bespilotnim letelicama napala ekstremiste Islamske države u blizini brane u iračkom gradu Mosulu...Glavna vojna komanda SAD navela je u saopštenju da je poslednjih pet napada iz vazduha izvedeno kao podrška operacijama koje sporovode iračke bezbednosne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.