Naočare koje na mozak deluju kao marihuana

Izvor: B92, 07.Okt.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naočare koje na mozak deluju kao marihuana

Savezi mladih u američkoj državi Indijana proučavaju "naočare marihuane" na društvenim događajima kako bi podučili mlade o negativnim dejstvima droge.

Naočare "Fatal Vision" opremljene su zelenim sočivima i navodno simuliraju dejstva marihuane na kognitivne sposobnosti i telesnu koordinaciju.

Inače, naočare izgledaju kao obične zaštitne naočare, ali njihova zelena sočiva uzrokuju iskrivljenu sliku, uzrokuju gubitak telesne koordinacije i usporavaju proces >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donošenja odluka i reakcija.

Ove "čudotvorne" naočare osmislila je kompanija Innocorp Limited koja radi slične proizvode koji simuliraju dejstva alkohola i drugih droga.

Naočare nisu jeftine. Početna cena im je 975 dolara, a najskuplje koštaju 2.200 dolara. Cilj ovog proizvoda je upoznati mlade sa štetnim posledicama alkohola i droge.

Ipak, neki ih kritikuju. "Ko god je osmislio ove naočare očigledno nikad nije konzumirao marihuanu ili je jednostavno odličan marketinški stručnjak", samo je jedna od kritika, dok neki smatraju da će ove naočare samo dodatno podstaći mlade na konzumiranje marihuane.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.