Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najelegantniji tablet na tržištu

Huawei Matebook je premijeru imao ovog proleća na Sajmu u Barseloni a sada stiže i kod nas. Zahavaljujući jedinstvenom i lepom dizajnu pre liči na modni dodatak, ali su performanse ono što ga zaista čini odličnim računarom.

Kućište je izrađeno od plemenitih legura lakih metala, savršeno leži u ruci zahvaljujući debljini od svega 6,9 mm i zaobljenim ivicama, kao i mat završnoj obradi. Težak je samo 640 grama.

Sam notebook čini prvi deo celine: drugi deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kožna torbica sa ugrađenom tastaturom koja ujedno služi i kako postolje sa dva položaja koje omogućava prijatno i čvrsto postavljanje uređaja za rad. Tastatura je pune veličine a velika tabla osetljiva na dodir bez tastera nudi glatku površinu koja omogućava precizan i brz rad.

Uprkos malim dimenzijama, dizajneri kompanije Huawei uspeli su da opreme MateBook Intel Core procesorima koji nude beskompromisne performanse, do 8 GB radne memorije i veliki, veoma brz disk od 512 GB. Stoga, MateBook korisnicima garantuje da će sve poslovne aplikacije uvek raditi bez problema i maksimalnom brzinom. Uz to, ima i čitač otiska prstiju, bateriju koja traje do 10 sati kao i dodatke: MateDock i MatePen. MateDock je lagana stanica za punjenje sakrivena u elegantno aluminijumsko kućište, koja može da pretvori MateBook u pravi desktop računar sa velikim eksternim monitorom, tastaturom i mišem, te pristupom internoj korporativnoj mreži.

MatePen je  olovka koja može da prepozna 2048 nivoa osetljivosti i da vam pomogne da potpuno prirodno hvatate beleške tokom konferencija i poslovnih sastanaka, kao i da pravite mape uma ili organizacione dijagrame. Zahvaljujući ugrađenim tasterima, može da se koristi i kao miš.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.