Najavljeno Gorilla Glass 4 staklo

Izvor: ITsvet.com, 22.Nov.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljeno Gorilla Glass 4 staklo

Gorilla glass staklo je našlo svoju primenu u raznim uređajima koji nas okružju ali se najviše nalazi u okviru smart telefona. Kompanija Corning koja je razvila ovo staklo je upravo najavila verziju Gorilla Glass 4. Novi materijal koji je dizajniran da se nađe na površinama ekrana samrt telefona je dizajniran da preživi padove sa većih visina na veoma oštre i tvrde površine kao što je beton. Corning navodi da je prilikom testiranja u najekstrmenijim uslovima njihovo novo Gorilla Glass staklo preživelo udare na najtvrđim materijalima u preko 80% ispitivanja. Kompanija je naglasila da je poslala već primerke stakla određenim proizvođačima.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Ako vam stalno ispada telefon, stiže rešenje!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2014, 09:02

Za vlasnike mobilnih uređaja, pad mobilnog uređaja i oštećenje displeja je jedna od najgorih stvari koje se mogu desiti...Telefone će uskoro štititi snažniji Gorilla Glass.. ..Situacija, koju su mnogi doživeli, će se dešavati mnogo ređe sada kada je kompanija Corning objavila novi i snažniji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.