NI BETON MU NIŠTA NE MOŽE: Ovo staklo će zaštiti ekran vašeg telefona od lomljenja (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Nov.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NI BETON MU NIŠTA NE MOŽE: Ovo staklo će zaštiti ekran vašeg telefona od lomljenja (VIDEO)

Testovi novog Gorilla Glass 4 stakla dokazali su da je ono dva puta otpornije u odnosu na prethodnu verziju, i da može da izdrži pad na beton sa visine od jednog metra

Iako još uvek nećemo videti neuništive smartfone, kompanija Corning koja stoji iza čuvenog Gorilla Glass zaštitnog stakla za ekrane, predstavila je novu, otporniju verziju ovog stakla. U pitanju je Gorilla Glass 4 koji je foksurian na jednu veoma bitnu stavku, a to je otpornost prilikom padanja na zemlju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Većina proizvođača mobilnih telefona među kojima su Samsung, LG, HTC, Motorola, prihvatili su Gorilla Glass kao standard za zaštitu svojih ekrana. Svake godine, kompanija Corning predstavi novu verziju ovog stakla, a ovogodišnje je i najotpornije do sada.

Printskrin: Youtube/Corning® Gorilla® Glass

Kompanija je izjavila kako su njeni naučnici proučili na stotine slomljenih uređaja i ekrana tokom razvijanja Gorilla Glass 4 stakla. Oni su otkrili da se većina smartfona pokvari kada njihov ekran udari o tvrdu površinu i razbije se. Testovi novog stakla dokazali su da je ono dva puta otpornije u odnosu na prethodnu verziju.

Međutim, ono i dalje nije savršeno jer je ipak reč o staklu, ali je poboljšanje od kojeg bi mogao da zavisi život vašeg smartfona ukoliko vam on ispadne na zemlju.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.