Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musk: Neću ići na Mars, jer je mogućnost smrti velika!

Američki inženjer, inovator i osnivač kompanije "Spejs iks" i "Tesle" Elon Musk neće učestvovati u sopstvenoj misiji kolonizacije Marsa, "jer se boji smrti".

Misija na Crvenu planetu, predviđena za kraj druge polovine dvadesetih godina ovoga vijeka, uključuje izgradnju svemirskog broda sa kapacitetom od 100 putnika koji će povratnu kartu platiti 140.000 dolara, kao i posebne rakete.

Musk je priznao na konferenciji za novinare u Meksiku da neće biti u tom svemirskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << brodu, jer je "rizik od smrti tokom misije - prevelik"

On je u odgovorima na pitanja evenutalnih putnika priznao da nije uvjeren u dobar ishod misije.

Jedan od znatiželjnika upitao je Muska hoće li se pridružiti ostalima na putu do Marsa, a on je odgovorio da bi htio da obleti Mars i posjeti Međunarodnu svemirsku stanicu, ali da je za tako nešto potreban "dobar i uspješan plan".

Multimilijarder navodi da je "mogućnost smrti na prvoj misiji prevelika", te da on, ipak, "želi da vidi kako rastu njegova djeca i da vodi firmu kojoj je još potreban".

"Ako želite biti pionir u nečemu i biti dio nečega što je uzbudljivo a istovremeno i opasno - vi ste osoba kojoj se obraćamo. Ako ste spremni umrijeti - onda ste sigurno osoba kojoj se obraćamo", rekao je Musk.

Agencije prenose da su ovi odgovori kod potencijalnih istraživača Marsa izazvali strah i nagnali ih da razmisle o učešću u misiji osvajanja te planete.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.