Mirjana Čizmarov nova direktorka Direktora za CVRS

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirjana Čizmarov nova direktorka Direktora za CVRS

Vlada Srbije imenovala je, na današnjoj sednici, Mirjanu Čizmarov za direktora Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Vlada je, prethodno, prihvatila predlog rešenja o razrešenju Čizmarov sa mesta vršioca dužnosti zamenika direktora Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Čizmarov će na tom mestu zameniti dosadašnjeg v.d. direktora Milana Živanovića.

Izborom Čizmarov na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tu poziciju Srbija je postala peta evropska država, posle Velike Britanije, Švedske, Austrije i Luksemburga, koja ima ženu na čelu takve institucije.

Izbor Čizmarove predožio je Upravni odbor Direktorata.

Čizmarova je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U dosadašnjoj karijeri bavila se pravnim aspektom evropskih integracijama u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Od 2002. do 2005. godine bila je pomoćnik ministra za saobraćaj i jedan od učesnika radne grupe u formiranju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i tadašnje Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore po standardima EU.

Čizmarov je bila i šef Biroa Privredne komore Srbije za saradnju sa Evropskom unijom.

Od 2006. godine u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva bila je direktor Sektora za pravne i opšte poslove, specijalni savetnik generalnog direktora za CRCO (EUROCONTROL) i direktor Direkcije za planiranje i razvoj.

Po odluci vlade od 4. februara 2013. godine Čizmarov je imenovana za vršioca dužnosti zamenika direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Inače, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije će večeras proslaviti jubilej - 10 godina uspešnog rada.

Ministarstvo: U skladu s najboljom praksom

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je tim povodom saopštilo da je rad Direktorata u skladu sa najboljom praksom razvijenih zemalja.

"Direktorat deset godina primenjujući svetske i evropske standarde, u skladu sa najboljom praksom razvijenih država, svojim dnevnim operativnim poslovima sprovodi politiku vazdušnog saobraćaja na siguran i bezbedan način", navedeno je na sajtu ministarstva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.