Minijaturni Micro Lego Computer

Izvor: ItRešenja.com, 05.Avg.2015, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minijaturni Micro Lego Computer

Gotovo da nema nikog od nas da ga u nekom periodu detinjstva nije “držalo” igranje sa raznobojnim kockama od kojih smo slagali najrazličitije oblike iz mašte. Ukoliko vas dečiji duh nije napustio ni u kasnijim godinama verovatno ćete se obradovati računaru sastavljenom iz delova u obliku Lego kockica, koji se upravo tako i zove – Micro Lego Computer…

Ideja da se napravi desktop računar sa Lego izgledom nije nova, nju je još pre nekoliko godina realizovao Mike Shropp, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << ono što je sada ponudio u vidu Micro Lego modela, predstavlja nadogradnju ovog zaista vrhunskog industrijskog dizajna, sa za čak 75 procenata manjim dimenzijama, oko 40 % nižom cenom i mogućnošću kombinovanja u skladu sa željama i potrebama korisnika.

Dakle radi se o računaru veoma malih dimenzija (oko 10.2 x 12.7 x 12.7 cm), koji u osnovi nudi konfiguraciju baziranu na ploči Intel NUC tipa, sa Intel Core i3 Broadwell procesorom, 4 GB RAM-a, SSD diskom kapaciteta od 128 GB, a tu je i podrška za 802.11ac Wi-Fi i Bluetooth 4.0 bežične konekcije i USB 3.0 konektore. Kao dodatne opcije mogu se odabrati Core i5 i Core i7 procesori, diskovi sa većim kapacitetom i dodatna RAM memorija  maksimalno do 16 GB.

Osnovna Micro Lego Computer konfiguracija se može kupiti po ceni od 599 dolara, a za sve dodatne varijante možete posetiti www.totalgeekdom.com

Izvor: Smart-Life

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.