Meri Popins proslavlja 50. rođendan

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Meri Popins" proslavlja 50. rođendan

Ostvarenje koje je obeležilo detinjstva mnogih generacija, priča o dadilji sa čarobnim moćima koja sa decom koju pazi prolazi kroz niz avantura, čuveni mjuzikl "Meri Popins" premijerno je prikazan na današnji dan pre 50 godina.

Ovaj film režirao je Robert Stivenson, a glavne uloge su pripale Džuli Endruz i Dik van Dajku koji se pojavljuje u ulozi Berta.

Priča o dadilji u jednoj londonskoj porodici početkom 20. veka, koja doslovno pada sa neba sa čarobnom ručnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << torbom u koju joj i nameštaj staje, temelji se na seriji dečjih istoimenih romana australijske autorke P. L. Travers.

Film je, usprkos tome što ga se autorka odrekla pošto je bila mišljena da su muzika i animacija veoma loši, doživeo ogroman uspeh.

Endruz je za ulogu Mari Popins nagrađena Oskarom za najbolju glumicu, a osim toga film je dobio Oskara i za najbolju montažu, najbolju muziku i najbolju pesmu "Chim Chim Cher-ee".

Priča govori o bratu i sestri, Džejn i Majklu, koji žive u raskošnoj kući u Londonu. Njihov tata (Dejvid Tomilson) je bankar koji živi po strogo zacrtanim pravilima u kojima deca predstavljaju prepreku njegovoj svakodnevnoj rutini.

Njihova mama (Glinis Džons) veći deo vremena provodi na raznim dobrotvornim događajima i zapostavlja decu, baš kao i njen suprug.

Ipak, oni su dali oglas u kome traže savršenu dadilju, a nakon dečijeg tajnog pisma u kojem opisuju kakvu dadilju žele, a koju je Meri Popins dobija iako su je deca iscepala, ona odlučujuje da se prijavi i u kuću im pada pravo sa neba. Ona posle mnogo vremena ponovo unosi radost u živote to dvoje dece.

Učenje uz pesmu i zabavu, ali i uz pomoć prijatelja sličnih sposobnosti (Dik van Dajk) oduševiće Majkla i Džejn, ali ne i njihovog tatu, kome se dadiljine metode nimalo ne sviđaju.

Ipak, Meri uspeva da mu pomogne da izgradi odnos sa decom uvodeći ga u svet neobičnih, ekscentričnih likova. Kada jednom kroči u taj svet, on ubrzo postaje uzoran otac.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.