MediaTek Cortex-A72/A53 quad-core tablet SoC

Izvor: ITsvet.com, 02.Mar.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MediaTek Cortex-A72/A53 quad-core tablet SoC

MediaTek je definitivno Qualcomm-ov konkurent broj 1 na tržištu pametnih telefona, a ova kompanija je najavila zanimljiv proizvod za tablet računare. MediaTek MT8173 je na svetu prvi Cortex A72 procesor koji je dizajniran za tablet računare. U pitanju je četvorojezgarni procesor sa dva nova Cortex-A72 jezgra podržan od strane dva štedljiva Cortex A-53 jezgra. Novi proizvod namenjen je tablet računarima visokih performansi, a čip će odlikovati brzina radnog takta do 2.4GHz. MediaTek će čip predstaviti u toku održavanja Mobile World Congress konferencije koja počinje u Barseloni.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

MediaTek se fokusira na Chromebook

Izvor: ITsvet.com, 03.Mar.2015, 10:32

Većinu Chromebook računara odlikuju Intel procesori, ali Mediatek želi da to promeni budući da vidi veliku priliku da proširi svoj tržišni udeo van Android tablet računara i pametnih telefona. Helio X10, MediaTek-ov čip vrhunskih performansi namenjen za upotrebu u okviru mobilnih uređaja, nudi...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.