Marijela Kastro: Narod Kube ne želi kapitalizam

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marijela Kastro: Narod Kube ne želi kapitalizam

Kuba će braniti svoje socijalističke principe i neće se vratiti kapitalizmu samo zbog toga što je pristala na normalizaciju odnosa sa SAD, izjavila je Marijela Kastro, ćerka kubanskog predsednika Raula Kastra.

"Narod Kube ne želi povratak na kapitalizam", rekla je Marijela Kastro, poslanica u kubanskom parlamentu, odbacujući mogućnost slobodnog ulaska američkih kompanija na Kubu.

Kastro je navela da ponekad ljudi kažu da je Fidel Kastro tvrdoglav i da su kubanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lideri tvrdoglavi.

"Iskustvo nas je, međutim, naučilo nešto važno, a to je da nikada ne treba da se odreknemo svojih principa", rekla je Kastro u pauzi sednice parlamenta.

Nakon što je Kuba u sredu na slobodu pustila američkog humanitarnog radnika Alana Grosa, tokom razmene zarobljenika sa Amerikom, predsednik SAD Barak Obama je, u obraćanju javnosti, najavio obnavljanje diplomatskih odnosa sa Kubom, kao i kraj "zastarelog pristupa" što podrazumeva ublažavanje ekonomskih sankcija i restrikcije putovanja.

"Izolacija nije delovala. Vreme je za novi pristup", rekao je Obama najavljujući okončanje poluvekovnog hladnoratovskog neprijateljstva.

Istovremeno, javnosti se obratio i kubanski predsednik Raul Kastro koji je pozdravio nove tendencije u odnosima sa SAD.

"Ovaj izraz predsednika Obame zaslužuje poštovanje i priznanje svih ljudi. Zzelim da zahvalim Vatikanu na podršci, a posebno papi Franji za poboljšanje odnosa između Kube i SAD", izjavio je Kastro.

Obraćanjima dvojice predsednika prethodio je njihov telefonski razgovor koji je trajao duže od 45 minuta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kastrova ćerka poručila:Kuba ne želi kapitalizam

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014

Marijela Kastro, kćerka kubanskog predsednika Raula Castra, izjavila je da će Kuba, uprkos normalizaciji odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama štititi svoje socijalističke principe i neće se vratiti kapitalizmu..."Narod Kube ne želi povratak u kapitalizam", rekla je Kastro, inače poslanica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.