Marijana Mićić: Teško je glumiti narkomana

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marijana Mićić: Teško je glumiti narkomana

Pripreme za premijeru predstave po romanu Simonide Milojković su u toku. Glavni glumci su nas juče uverili u to da će publici verno predstaviti život zavisnika.

Scena „Kult“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ postavljena je kao tipična devojačka soba. Toaletni stočić, ogledalo, zebrasti tepih i jastuci sa srcima. Sve nevino i naivno, a u stvari to je scenografija jednog nesrećnog života i jedne pogubne ljubavi.

Nina, glavna junakinja, drži novčanicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 50 evra, gleda se u ogledalo i povlači svoju prvu crtu kokaina. Iznad nje stoji Marko, ljubav njenog života, nežno je gleda i bodri. Nina se ne snalazi, ali uz Markovu pomoć probala je belo. Ovo je samo jedna od scena iz predstave „Ljubav u doba kokaina“ koja je rađena po istoimenoj knjizi Simonide Milojković, a čija premijera je zakazana za 10. novembar.

Nina, odnosno Marijana Mićić, u pauzama se smeje, šali i pomno sluša autorku Simonidu i koreografkinju Nenu Zablaćanski, a Marković svojom pojavom i šarmom unosi osveženje u ovu žensku trojku.

- Jako je teško ući u lik kada nemate dodira s tim stvarima. Psihički i fizički smo iscrpljeni posle svake probe, jer se maksimalno trudimo da prikažemo koliko su zlo psihoaktivne supstance. Meni je baš naporno - kaže Marijana, a Marko se slaže s njom.

Autorka Simonida Milojković kaže da postoji razlika između knjige i predstave.

- U knjizi se mnogi likovi prepliću sa životima Marka i Nine, a ovde su samo njih dvoje. Duetska drama je u pitanju - kaže Simonida.

Prva repriza predstave, koja će biti uvrštena na redovni repertoar, biće 13. novembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.