Mali: Grad i Beogradske elektrane izmirile sve dugove za gas

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Grad i Beogradske elektrane izmirile sve dugove za gas

Grad Beograd i Beogradske elektrane prvi put u skorašnjoj istoriji nemaju dugove za gas prema Srbijagasu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Grad Beograd i Beogradske elektrane u ovu grejnu sezonu ulaze bez dugova za gas Srbijagasu, što je naš doprinos stabilnosti energetskog sistema Srbije i konsolidaciji Srbijagasa - rekao je Mali prilikom obilaska Beogradskih elektrana, u kojima je rekonstruisano 35-kilovoltno postrojenje u koje je uloženo 130 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dinara, a u čemu je učestvaoavao i Grad Beograd.

- Ti dugovi za gas Srbijagasu su se merili desetinama miliona evra, ali uspeli smo da ih izmirimo kako bi sa čistim računom ušli u nastupajuću grejnu sezonu, i želja nam je da Grad Beograd i Beogradske elektrane i u svim nastupajućim grejnim sezonama redovno izmiruju sve svoje obaveze - rekao je Mali.

On je naglasio da su Beogradske elektrane spremne za predstojeću grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra i da se radi na obezbeđivanju energenata, te da su završene sve potrebne investicije i remonti kako bi Beograđani imali sigurno i bezbedno grejanje.

- Beogradske elektrane su spremne i Beograđani će biti sigurni u svojim domovima ove zime - rekao je gradonačelnik.

On je najavio da će Grad i Beogradske elektrane i pored teške finansijske situacije nastaviti sa investicijama u proširenje toplovodne mreže, razvodna postrojenje i u rekonstrukciju postojeće mreže.

Mali je naveo da je tokom ove godine oko 500 novih korisnika ili oko 200.000 metara kvadratnih prostora u Beogradu priključeno na toplovodnu mrežu i ponovio da će se sa tim nastaviti, dok se sve institucije zakoje je to moguće i građani ne priključe na toplovodni sistem.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mali: Grad i Beogradske elektrane izmirile sve dugove za gas

Izvor: Studio B, 30.Sep.2014

Grad Beograd i Beogradske elektrane prvi put u skorašnjoj istoriji nemaju dugove za gas prema Srbijagasu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. .."Grad Beograd i Beogradske elektrane u ovu grejnu sezonu ulaze bez dugova za gas Srbijagasu, što je naš doprinos stabilnosti energetskog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.