Magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj

Na teritoriji Srbije preovlađuje oblačno vreme, uglavnom bez padavina, ali magla smanjuje vidljivost i dodatno usporava saobraćaj na području Crnog Vrha, Kopaonika i Zlatibora, gde su temperature ispod nule, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Zbog nižih jutarnjih temperatura posebno u zonama sa maglom i u planinskim predelima, moguća je pojava poledice zbog čega je tokom vožnje potrebno održavati veće rastojanje između vozila, a treba izbegavati i nagle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << promene pravca i nagla zaustavljanja.

AMSS podseća sve vozače da su od 01.11. do 01.04. po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Takođe, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

AMSS u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od 24. do 29. novembra 2014. organizuje tradicionalnu akciju “Ispravno vozilo - bezbedno vozilo” sa ciljem da zajedno podigne stepen bezbednosti u saobraćaju i smanji broj udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila.

Sve informacije i spisak servisa koji će vršiti besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila, mogu se pronaći na sajtu amss.org.rs.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.