MUČNI SNIMCI Petogodišnjaci postaju mašine za ubijanje pod budnim okom džihadista

Izvor: Blic, 23.Nov.2014, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUČNI SNIMCI Petogodišnjaci postaju mašine za ubijanje pod budnim okom džihadista

Džihadisti iz samoproklamovane Islamske države, objavili su novi propagandni video na kom prikazuju kako u Kazahstanu regrutuju decu i pripremaju ih za rat. U ovom kampu, dečaci idu u školu, uče borilačke veštine, kao i kako da barataju oružjem.

U ovom videu intervjuisani su i stariji džihadisti koji ih obučavaju za, kako kažu, borbu protiv nevernika, mnogobožaca i grešnika. Učitelji ovih dečaka smatraju da će uskoro biti spremni da se pridruže vojsci Islamske države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Deca uče pravila ISIS-a, njihova uverenja i veruju da su oni mudžahedini sutrašnjice. Iako mali, oni već sada govore kako se pripremaju da kolju nevernike i prete da će pobiti sve one koji ne dele njihovu ideologiju. U školi ih podučavaju ISIS-ovim sloganima, šerijatskom pravu i tome da zapad truje mozak.

U videu se nadalje prikazuje vojna obuka kroz koju prolaze mališani. Svi nose maskirne uniforme, a jedan ponosno pokazuje kako velikom brzinom zna da sastaviti i rastaviti mitraljez. Dečaci su prikazani i u taktičkim formacijama, kao i u teretani gde vežbaju borilačke veštine. Među njima je i jedan dečak koji nema više od četiri godine.

Na pitanja šta rade i šta planiraju da rade u budućnosti, dečaci su rekli da će biti mudžahedini i poručuju da će poklati sve nevernike. Prema procenama, ISIS-u se pridružilo oko 300 ljudi iz Kazahstana, a polovina njih su žene.

VIDEO>Pogledajte kako izgleda kamp za mlade džihadiste

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

JEZIVI SNIMCI: Džihadisti uče petogodišnjake kako da kolju nevernike! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2014, 12:11

U ovom videu intervjuisani su i stariji džihadisti koji obučavaju decu za, kako kažu, borbu protiv nevernika, mnogobožaca i grešnika. Učitelji ovih dečaka smatraju da će uskoro biti spremni da se pridruže vojsci Islamske države..Džihadisti iz samoproklamovane Islamske države, objavili su...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.