Lučani: Sretenović odbio da prima funkcionersku platu

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučani: Sretenović odbio da prima funkcionersku platu

Doskorašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović odbio je da posle smene prima funkcionersku platu u trajanju od šest meseci koja mu pripada po zakonu.

Takođe, nije želeo da mu bude plaćen ni godišnji odmor koji zbog obaveza nije uspeo da koristi. Kadrovskoj komisiji je izrazio želju da se vrati u fabriku “Milan Blagojević” gde je proveo 30 godina.

- Ne želim da trošim novac opštinskog budžeta koji nisam zaradio. Moje vaspitanje mi ne dozvoljava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da mi neko plaća ni godišnji odmor koji nisam zaradio. Pare koje mi je zakon obezbedio me ne interesuju, hoću da se vratim u fabriku. Nadam se da ću posle razgovora sa direktorom od prvog početi da radim. Otišao sam iz fabrike sa finkcije zamenika direktora, mašinski sam inženjer pa ćemo videti gde će me sada rasporediti - kaže Sretenović.

On kaže da mu je jedino žao što nije uspeo da dođe do premijera “da mu objasni da je sve ovo bilo nepotrebno”.

- Narod još nije ušao u kuće od poplave, nije dinara uloženo u obnovu kuća, a grupa ljudi se drznula i izazvala krizu vlasti. Na buduće izbore biće potrošeno pet miliona, a od toga je moglo mnogo da se uradi na sanaciji polava - rekao je Sretenović.

Vlada Srbije je početkom oktobra uvela privremene mere u opštini Lučani, a Sretenoviću 31. oktobra prestaje funkcija predsednika

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Predsednik opštine Lučani neće platu, sramota ga

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2014

LUČANI - Doskorašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović izjavio je danas da neće primati platu koja mu po zakonu pripada po odlasku sa funkcije. Vlada Srbije je 23. oktobra obrazovala Privremeni organ u Lučanima, a dotadašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović odlučio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.