LG Rolly – jedinstvena tastatura koja staje u džep

Izvor: ItRešenja.com, 29.Avg.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LG Rolly – jedinstvena tastatura koja staje u džep

Pored sve prisutnijih dodirnih ekrana, mnogi korisnici i dalje ne mogu da zamisle bilo kakav ozbiljniji rad bez korišćenja tastature. Ipak kada tastaturu treba koristiti u pokretu, dolazi do problema jer ovaj dodatak nije baš zgodan za nošenje. Tome će međutim verovatno doći kraj sa novim rešenjem koga će kompanija LG predstaviti na predstojećem sajmu IFA 2015 u Berlinu…

Kako je ova kompanija već najavila, možemo očekivati prvu čvrstu bežičnu tastaturu koja se može smotati, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << te tako lako prenositi kud god treba. Za razliku od drugih prenosnih tastatura na tržištu, model Rolly (KBB-700) se sklapa duž četiri reda kako bi se pretvorila u ‘štapić’ koji lako može da stane u svaki džep ili torbu.

Rolly tastatura je inače opremljena sa tasterima jakog kontrast i stalkom na izvlačenje na koji možete postaviti svoj mobilni uređaj. Zapravo prisutne su dve ručice na izvlačenje na koje se postavlja telefon ili tablet, a podržane su veličine sa dijagonalom do 10-inča (25.4 cm).

Izrada tastature je oslonjena na upotrebu polikarbonatne i crne ABS plastike , a razmak između središnjih delova dva susedna tastera (key pitch) iznosi 17 milimetara, što je tek nešto manje od standardnih 18 mm koliko iznosi udaljenost na većini standardnih tastatura.

Razmotavanjem Rolly tastature pokreće se funkcija automatskog uparivanja, kojom je moguće povezati dva različita uređaja istovremeno, za šta je zadužena bežična Bluetootha 3.0 veza. Prebacivanje među tim uređajima vrši se pritiskom tastere. Bežična veza, odnosno sam rad tastature obezbeđuju se putem AAA baterije koja će obezbediti do tri meseca autonomije.

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.