Kulturni događaj koji će obeležiti ovo proleće: Dani lepih umetnosti i multimedija

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulturni događaj koji će obeležiti ovo proleće: Dani lepih umetnosti i multimedija

Ovog proleća beogradsku kulturnu scenu obeležiće Dani lepih umetnosti i multimedija, koji se održavaju od 27. do 30. marta u Domu kulture Studentski grad.

Na interaktivnom umetničkom događaju, koji su pripremili studenti i profesori Akademije lepih umetnosti i multimedija, očekuju vas predstave, proslavljeni umetnici, izložba, panel-diskusije, ali i otvaranje novog pozorišta studenata ALUM-a „Portal”.

Svih dana održavanja ulaz na Dane lepih umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i multimedija je besplatan.

Interaktivan i zanimljiv program

Svečano otvaranje pozorišta „Portal”, studenata ALUM-a, u ponedeljak, 27. marta u 20h, označiće početak Dana lepih umetnosti i multimedija. Tom prilikom moći ćete da pogledate predstavu „Biti il’ ne biti”, diplomsko ostvarenje studenata u klasi profesora Božidara Đurovića.

- Publika će biti u prilici da vidi jedan prvorazredni kulturni događaj. Odabrali smo 27. mart za otvaranje Dana lepih umetnosti i multimedija i studentskog pozorišta „Portal“ upravo zato što je to Svetski dan pozorišta – ističe reditelj Božidar Đurović, rukovodilac Departmana dramskih umetnosti.

U narednim danima manifestacije očekuje vas i panel-diskusija na temu „Sudbina glumca u savremenom dobu”, s istaknutim ličnostima iz sveta umetnosti, čiji će moderator biti profesor ALUM-a, glumac Branislav Lečić, a zatim i predstava „Viza”, ostvarenje studenata u klasi profesorke Vide Ognjenović. Imaćete priliku da pogledate i kolažni program „A šta sve glumac mora da zna?” u kome će studenti ALUM-a pokazati svoje glumačke veštine, kao i izložbu odabranih radova studenata Departmana vizuelnih umetnosti, čija će postavka trajati do subote 1. aprila.

Kompletan program i satnicu Dana lepih umetnosti i multimedija možete videti OVDE.

Razmenite mišljenja s priznatim umetnicima

Celokupnu manifestaciju organizovali su studenti Menadžmenta umetničke produkcije i medija, u saradnji s kolegama i profesorima ALUM-a.

- Studenti sa ovog smera su s jedne strane organizatori, sa druge strane kreatori, a s treće – aktivni učesnici u različitim nivoima života fakulteta i svih vannastavnih aktivnosti. Cilj je da nauče sve nivoe stvaralačko-organizacionog pristupa dramskim umetnostima u multimediji – objašnjava Petar Stanojlović, reditelj i profesor umetničke produkcije na ALUM-u.

Posetioci Dana lepih umetnosti i multimedija imaće priliku da se upoznaju i razmene mišljenja sa studentima i profesorima ALUM-a, proslavljenim umetnicima domaće scene, među kojima su reditelji Božidar Đurović i Vida Ognjenović, glumci Branislav Lečić, Ivan Bosiljčić, Igor Đorđević, Hadži Nenad Maričić i mnogi drugi.

- Ovde ćete imati prilike ne samo da vidite kvalitetne predstave i umeće mladih umetnika – glumaca, producenata, slikara i dizajnera, već i da dobijete korisne savete od cenjenih imena iz različitih sfera. Zato su ovi susreti umetnika sa budućim kolegama i ljubiteljima umetnosti veoma važni – navodi profesor ALUM-a Branislav Lečić.

Mesto za umetnike 21. veka

Akademija lepih umetnosti i multimedija je prva visokoobrazovna institucija u regionu u kojoj se umetnici školuju na drugačiji način, kombinujući tradicionalne metode sa znanjima iz oblasti savremene tehnologije. Ovako koncipirano obrazovanje otvara brojne mogućnosti za sve koji žele da se bave umetnošću i pokreće novo doba u kome umetnici svoju kreativnost mogu slobodno da izraze i u digitalnim formama.

Na Akademiji lepih umetnosti i multimedija mladi umetnici školuju se na četiri odseka: Menadžment umetničke produkcije i medija, Dizajn (Grafički dizajn i Dizajn enterijera), Dramske umetnosti i Likovne umetnosti, na kojima s profesorima, proslavljenim umetnicima, razvijaju svoj talenat, stiču nove veštine i znanja, kao i praktično iskustvo nastupanja.

Posetite Dane lepih umetnosti i multimedija, saznajte šta sve inspiriše studente ALUM-a i uživajte u programu koji su pripremili za vas.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.