Kostić saslušan zbog kupovine šećerana

Izvor: Blic, 02.Sep.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić saslušan zbog kupovine šećerana

Vlasnik “MK grupe” Miodrag Kostić Kole u svojstvu građanina dao je izjavu policiji povodom privatizacija tri šećerane.

Kostića su pozvali na informativni razgovor pripadnici Radne grupe MUP-a Srbije zadužene za sporne privatizacije, jer se izvoz šećera u EU na spisku jedne od 24 sporne privatizacije.

Kako saznajemo, Miodrag Kostić je odgovarao na pitanja u vezi s kupovinom tri šećerane: Bač, Kovačica i Pećinci, da li su poštovani dogovoreni investicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << programi. Nije mu predloženo poligrafsko ispitivanje, niti je on to tražio. Inspektori već nekoliko meseci proveravaju poslovanje “MK grupe”.

Kostićev “MK komerc” je svaku šećeranu novembra 2002. kupio za tri evra. Državi je odmah, osim devet evra, uplatio i oko 34 miliona evra. Takođe je lokalnim samoupravama uplaćeno po 75.000 evra da unaprede opštinsku infrastrukturu.

Kostić prilikom preuzimanja šećerana obećao je ukupna ulaganja u opremu oko 20,5 miliona evra i za socijalni program u svakoj fabrici još po 2,1 milion evra. Tada je saopšteno i da su još najmanje 25 miliona evra dugovi te tri šećerane. „Blic“ nije juče do zaključenja broja dobio komentar od Kostića.

Kostić je jula 2014. saopštio da tri šećerane trenutno mogu da proizvodu oko 350.000 tona godišnje, a da ukupne potrebe domaćeg tržišta i izvozne kvote za EU iznose 400.000 tona. Prema njegovim rečima, u prethodnih desetak godina “MK grupa” je u šećerane uložila oko 150 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kostić saslušan zbog šećerana

Izvor: B92, 02.Sep.2014

Vlasnik “MK grupe” Miodrag Kostić Kole u svojstvu građanina dao je izjavu policiji povodom privatizacija tri šećerane, piše Blic...Kostića su pozvali na informativni razgovor pripadnici Radne grupe MUP-a Srbije zadužene za sporne privatizacije, jer se izvoz šećera u EU nalazi na spisku jedne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.