Kina reže plate direktora državnih preduzeća

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina reže plate direktora državnih preduzeća

Kineski lideri su odlučili da smanje plate i ograniče izdatke i druge povlastice direktora državnih preduzeća u pokušaju da iskorene korupciju i rasipništvo, pišu juče kineski mediji.

Odluka je doneta na sastanku lidera vladajuće Komunističke partije, kojim je predsedavao generalni sekretar partije Sji Đinping, javlja kineska agencija Sinhua.

Na sastanku su odobreni planovi reforme sistema upravljanja državnim preduzećima, plata i privilegija direktora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pekinški mediji spekulišu da bi plate mogle biti smanjene na svega 30 odsto sadašnjih, odnosno ograničene na maksimalno 600.000 juana (97.000 dolara) godišnje.

Sinhua navodi da je u planu i smanjenje troškova čelnika preduzeća, upotrebe službenih vozila i domaćih i inostranih službenih putovanja, a najstrože će biti zabranjena upotreba sredstava preduzeća u lične svrhe.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.