KRIVOLOV Poslanika u stomak upucao rođeni brat

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVOLOV Poslanika u stomak upucao rođeni brat

Zbog teškog ranjavanja Željka Mirkovića zvanog Grga na području Bihaća uhapšene su i saslušane četiri osobe. Među njima je i Đuro Mirković koji je pucao u sopstvenog brata misleći da je divlja životinja.

- Protiv Đ. M. će biti podnesen izveštaj nadležnom tužilaštvu i to zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine - kazao je Ale Šiljdedić, potparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Do ranjavanja je došlo u mestu Lokosun >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u blizini Mirkovićeve vikendice, sasvim slučajno, i to kada je Đuro Mirković pucao verujući da mu je na nišanu divlja životinja. Međutim, ispostavilo se da se radi o njegovom bratu, inače poslaniku u Skupšini USK i da ga je teško ranio u stomak.

Na sreću, njegovo stanje je nakon operacije stabilizovano, ali je i dalje veoma ozbiljno.

- Slede postoperativni oporavak i dodatna ispitivanja. Pacijent je trenutno pri svesti i komunikativan je - rekla je Maja Hadžimehmedović, portparolka bolnice Dr Irfan Ljubljankić u Bihaću u kojoj je Mirković i smešten.

Zbog sumnje da su imali veze sa celim slučejem u policiji su danas saslušani i F. M. (29), A. Š. (47) i O. E. (50), ali su ubrzo pušteni na slobodu. Kod njih je pronađeno i zaplenjeno lovačko oružje, odnosno četiri lovačke puške.

Zanimljivo je da se cela drama odigrala u okviru Nacionalnog parka Una u kojem lov uopšte nije dozvoljen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.