JEDINSTVEN PROTEST Peti put se popeo na Baziliku svetog Petra

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDINSTVEN PROTEST Peti put se popeo na Baziliku svetog Petra

Italijan Marčelo di Finicio uspeo je, peti put, da se popne na kupolu Bazilike svetog Petra u Rimu kako bi protestovao zbog zakona zbog kojih je, kako tvrdi, ostao bez posla.

Di Finicio je upotrebio planinarske konopce kako bi se sa ogromne platforme, koja je dostupna turistima, spustio niže na sims. Agencija Rojters prenosi da je Italijan svoj poduhvat započeo kasno sinoć i da se jutros i dalje tamo nalazi.

Italijan, koji je ponovo uspeo da "pređe" službu obezbeđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vatikana, zahteva da razgovara sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem. Fotoreporteri su uslikali Di Finicija kako razgovara preko svog mobilnog telefona, a mediji prenose da je već postavio fotografije sa bazilike na svoju Fejsbuk stranicu.

Na jednoj fotografiji se nalaze uslikani konopci koje je koristio za spuštanje sa platforme kupole, dok se na drugoj vide njegove noge koje je uslikao kako vise sa simsa. Izbočina na crkvi na kojoj je Italijan proveo noć nalazi se u neposrednoj blizini centralnog balkona sa koga je planirano da se papa Franja obrati vernicima za Božić.

Di Finicio je vlasnik bara na plaži, koji iznajmljuje kupačima ležaljke i suncobrane i ljut je pošto je zbog novih pravila EU i italijanske vlade izgubio licencu za taj posao. On je svoj poduhvat poslednji put izveo u martu. Tokom prethodnih protesta, ovaj Italijan je znao danima da boravi na bazilici pre nego što bi policajci uspeli da ga ubede da sidje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.