Izraelski ministar: Kriza u odnosima sa SAD

Izvor: Blic, 25.Okt.2014, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski ministar: Kriza u odnosima sa SAD

Izraelski ministar finansija Jair Lapid izjavio je danas da postoji kriza u odnosima Izraela sa Sjedinjenim Američkim Državama koja mora da bude rešena.

Zvaničnci SAD izjavili su juče da je administracija predsednika Baraka Obame odbila zahtev izraelskog ministra obrane da se tokom njegove petodnevne posete SAD sastane s nekoliko visokih zvaničnika SAD.

Bela kuća i Stejt department odbili su predloge izraelskog ministra da se sastane s potpredsednikom Džoom Bajdenom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << savetnicom za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs i državnim sekretarom Džonom Kerijom, pošto je Obamina administracija i dalje nezadovoljna zbog Jalonovih negativnih komentara o Kerijevim bliskoistočnim mirnovnim naporima i nuklearnim pregovorima s Iranom.

Lapid je rekao da "postoji kriza sa SAD" i dodao da odnos s tom zemljom "mora biti vođen s poštovenjim i odgovorno".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.