Izložba “Jugoton - istočno od raja” uskoro u Beogradu

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba “Jugoton - istočno od raja” uskoro u Beogradu

Izložba “Jugoton - istočno od raja” otvorena je u Tehničkom muzeju u Zagrebu, a Mario Krištofić za “Blic” kaže da se planira preseljenje postavke u Beograd, u Muzej nauke i tehnike.

Izložba je sastavljena od 130 originalnih omota gramofonskih ploča i audio kaseta, velikog broja dokumenata, fotografija i delova mašina koje su prozvodile nosače zvuka. Tu su i deovi tonskih studija.

- Upravnica Tehničkog muzeja u Zagrebu je bila u kontaktu sa čelnim ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Muzeja nauke i tehnike u Beogradu i oni su zainteresovani za postavku izložbe “Jugoton - istično od raja”. Voleo bih da, ukoliko do realizacije dođe, proširimo izložbu i popravimo neke nedostatke. Naravno, dopunićemo postavku materijalima koji su nam dostupni. Bilo bi nam drago ako bi ovaj plan uspeo, jer ovo nije samo istorijska analiza Jugotona, već intimniji prikaz kako je sve to izgledalo ranije - pojašnjava Mario Krištofić.

Izložba “Jugoton - istočno od raja” traje u Zagrebu u nedelju 30. novembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.