Italijanska La Stampa pozvala čitaoce da upoznaju čari Beograda

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska "La Stampa" pozvala čitaoce da upoznaju čari Beograda

Italijanski dnevni list La Stampa objavio je danas tekst u kome hvali turističke adute Beograda i poziva italijanske čitaoce da se upoznaju sa kulturnim i turističkim čarima srpske prestonice.

Novinar Enrico Saravale, u okviru jednog u nizu studijskih putovanja za novinare u organizaciji Turističke organizacije Srbije, upoznao se sa lepotama Beograda.

U članku u rubrici "Saveti za putnike", Beograd je opisan kroz bogatu kulturu, istoriju i interesantan noćni život.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U dogovoru sa TOS-om, sugerisano je da ovaj članak bude objavljen u vreme Sajma knjiga u Beogradu, kako bi se u fokusu promocije turizma Srbije u Italiji upravo našla kultura.

Takođe, juče se na internet stranici čitanog italijanskog portala o ekonomiji i kulturi našao tekst o turističkoj ponudi Srbije.

Taj portal citira autora Lonely Planet turističkog vodiča na italijanskom, koji je Srbiju uvrstio u listu najpoželjniji turističkih destinacija za narednu godinu.

Glavni grad Srbije predstavljen je kao grad koji diktira trendove i nepresušna je inspiracija novim generacijama dizajnera.

Pojavljivanje Beograda i Srbije u italijanskim medijima (Dove, La Corriere della Sera, Vogue, Lonely Planet) rezultat su intenzivnih aktivnosti TOS-a na ovom tržištu i uspostavljanja jakih kontakata sa novinarima najuticajnijih medijskih kuća u Italiji.

Beograd i Srbija su sve više prisutni kao turistička destinacija na italijanskom tržištu, kako u medijima tako i u ponudi turističkih operatora, te italijanska javnost sve učestalije gleda na Srbiju i njenu prestonicu kao novu i blisku destinaciju za sledeći odmor, saopštio je TOS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.