Italijan ranjen na protestu podrške Palestincima

Izvor: Blic, 29.Nov.2014, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijan ranjen na protestu podrške Palestincima

Italijanski državljanin teško je ranjen na protestu Palestinaca na Zapadnoj obali pošto su izraelske snage otvorile vatru na demonstrante, rekli su juče palestinski bolnički zvaničnici.

Direktor bolnice u Ramali rekao je da je 30-godišnji Patrik Korsi ranjen tokom mirnog protesta u selu Kufr Kadom, ali da je sada u stabilnom stanju.

Jedan od meštana Kufr Kadoma je rekao da su izraelski vojnici pucali na oko 40 demonstranta s udaljenosti od oko 40 metara i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tada Korsi ranjen u grudi.

Izraelska vojska je saopštila je da pucala na demonstrante malokalibarskom municijom pošto suzavac i druge mere nisu sprečile učesnike protesta da pale gume i bacaju kamenice.

U saopštenju se navodi da su ranjena dva demonstranta koja su prebačena u bolnicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.