Irački islamisti opkoljeni na klinici u Rabiji

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački islamisti opkoljeni na klinici u Rabiji

Kurdske snage opkolile su danas kliniku u iračkom gradu Rabija, gde su se džihadisti iz Islamske države povukli nakon što su izgubili kontrolu nad ovim gradom, koji se nalazi na sirijskoj granici, saopštili su lokalni zvaničnici.

Kurdske snage su juče krenule u napad na grad i ubrzo su preuzele kontrolu, ali je manja grupa boraca iz grupe Islamska država pronašla sklonište na klinici.

"U zgradi je 10 do 12 članova grupe. Ne želimo da napadamo jer su džihadisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << možda postavili eksploziv", izjavio je visoki zvaničnik kurdskih snaga.

On je precizirao da kurdske snage potpuno kontrolišu grad Rabija.

Kurdske snage su juče, uz podršku međunarodne koalicije, pokrenule ofanzivu. Osim grada Rabija, napredovali su ka Zumaru, severno od Mosula, ali je on i dalje pod kontrolom džihadista.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.