HIPSTORIJA Urnebesni portreti svetskih lidera kao hipstera

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIPSTORIJA Urnebesni portreti svetskih lidera kao hipstera

Dizajner Amit Šimoni pokrenuo je neobičan umetnilki projekat "Hipstorija" kojim je legendarne svetske lidere predstavio kao predstavnike hipsterske mladalačke potkulture.

Likovi ljudi koji su oblikovali istoriju sveta prikazani su prilično realistično, ali razlika je u odeći - umesto odela, skupih frizura i uredno izbrijanih lica, moćnici su predstavljeni sa pirsinzima, brčićima i odgovarajućim stavom.

Abraham Linkoln je tako prikazan u purpurnom džemperiću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa zlatnim lančićem i minđušom u uhu.

Autor kaže da ovi portreti omogućavaju da se ponovo setimo osoba koje su nekada menjale svet, ali i da ih smestimo u kontekst savremenog društva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.