Grujić primio delegaciju novinara iz Kine

Izvor: Blic, 25.Okt.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grujić primio delegaciju novinara iz Kine

Potpredsednik Pokrajinske vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić primio je danas delegacije kinskih novinara i Udruženja novinara Srbije (UNS), koji su posetili i Radio-televiziju Vojvodine i dnevni list Dnevnik.

Šestočlanu delegaciju Svekineskog udruženja novinara, koju čine urednici i direktori značajnih medija u Kini, predvode predsednik Hebei Dejli Grupe Guo Jinping i predsednik Kuingdao Dejlija Cai Ksijaobin, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

Grujić je gostima predstavio specifičnosti Vojvodine, multikulturne i multikonfesionalne regije u kojoj postoji 26 nacija i gde je šest jezika u službenoj upotrebi.

On je posebno objasnio stanje u medijskoj sferi koja, kako je napomenuo, ima svoje specifičnosti i dodao da, iako se teži ka decentralizaciji kulture i medija, "veoma se trudimo da održimo dobro utemeljenu regionalnu saradnju, kao i saradnju sa evropskim institucijama".

Sa tim u vezi "dobili smo i posebnu poziciju da budemo nosioci političkog izveštaja o stanju medija kako u Vojvodini tako i u više od deset regiona Evrope", naglasio je Grujić.

Delegacija Svekineskog udruženja novinara zahvalila je na gostoprimstvu potpredsedniku Pokrajinske vlade, naglasivši da njihovo udruženje ima dobru dugogodišnju saradnju sa UNS.

Oni su ovog puta odlučili da posete brojne medijske kuće u našoj zemlji i da porazgovaraju o stanju u medijima kako u Republici Srbiji tako i u pokrajini Vojvodini, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.