Građani poručuju: Most koji spaja Borču i Zemun treba da nosi Pupinovo ime

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani poručuju: Most koji spaja Borču i Zemun treba da nosi Pupinovo ime

Novi most preko Dunava koji spaja Borču i Zemun trebalo bi da nosi ima Mihajla Pupina, želja je većina Beograđana koji su se javili na poziv Grada Beograda i Studija B da mu daju ime, saopštio je danas Studio B.

Za mesec dana stotine gledalaca pisalo je na elektronsku adresu Studija B, koja je bila namenski otvorena za ovu akciju.

Predlozi su se uglavnom odnosili na znamenite ličnosti Srbije kao što su patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Stefan Nemanja, Novak Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili čak i filmski junak Valter.

Više od polovine potencijalnih kumova mosta predložilo je Mihajla Pupina, pre svega zbog velikih naučnih dostignuća, dobrotvornog rada i prepoznatljivosti u svetu, ali i činjenice da je bio rodom iz Banata, na kojem će biti jedna strana mosta.

Na osnovu većine predloga, gradskoj Komisiji za imenovanje trgova i ulica zvanično će biti upućena inicijativa da novi most ponese ime Mihajla Pupina, saopštio je Studio B.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.