Goran Vesić : Pripreme za postavku spomenika caru Nikolaju Romanovu teku po planu

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Vesić : Pripreme za postavku spomenika caru Nikolaju Romanovu teku po planu

„Zelenilo Beograd” je počelo da priprema teren za postavku spomenika caru Nikolaju Romanovu u parku kod nekadašnje Republičke skupštine u Ulici kralja Milana, dok kamen za postament stiže tokom septembra, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je izrazio uverenje da će spomemik ruskom caru biti postavljen do

19. oktobra, kako je i predviđeno, kada će u Beogradu biti proslavljeno 70 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, uz podsećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je prvi rok bio za novembar, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

- Kamen stiže delom iz Bugarske, delom iz Makedonije. Nažalost, nismo mogli da ga kupimo u Srbiji, jer za njegov izbor je ključna saglasnost autora, u ovom slučaju ruskih vajara – istakao je Vesić uz podsećanje da je grad za nabavku kamena obezbedio donatora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.