Google X „Baseline Study“

Izvor: ITsvet.com, 29.Jul.2014, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google X „Baseline Study“

Google X je pokrenuo još jedan „moonshot“ projekat nazvan „Baseline Study“ koji ima za cilj da ljudima pomogne da na bolji način shvate ljudski organizam. Google želi da sakupi genetičke i molekularne informacije koje će iskoristiti za kreiranje slike zdravog ljudskog organizma. Na razvoju ovog projekta prvo će biti angažovano 175 ljudi, a kasnije će taj broj biti povećan. Za razliku od drugih Google X projekata, Google nije objavio informacije o njemu već su svi podaci potekli iz izveštaja Wall Street Journal-a. Sakupljeni podaci mogu biti iskorišćeni za upoređivanje sa podacima drugih ljudi sa ciljem otkrivanja potencijalnih problema pre nego što simptomi postanu očigledni.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Novi Google projekat štiti zdravlje

Izvor: ITsvet.com, 29.Jul.2014

Nova studija koju je kompanija Google sprovela u okviru Google X projekta nosi naziv Baseline i ima za cilj da anonimno prikuplja molekularne i genetičke informacije od 175 volontera. Studija je sada u okviru pilot programa ali će u nju da budu uključene hiljade učesnika. Cilj studije je da se dovoljno...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.