Google Plus posle četiri godine objavio prvi tvit

Izvor: B92, 23.Maj.2015, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Plus posle četiri godine objavio prvi tvit

Gotovo četiri godine nakon kreiranja naloga, Google Plus je napokon objavio svoj prvi "tvit".

Nalog @GooglePlus kreiran je u julu 2011. godine, a prvu objavu su imali u petak.

“Zdravo, tvitoverzume! Možemo li dobiti malo ljubavi za naš prvi tvit?”, objavljeno je na Twitteru.

Google Plus očigledno pokušava da privuče pažnju korisnika drugih društvenih mreža, budući da je u martu najavljeno da će svoju mrežu razdvojiti na fotografije i ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usluge.

Ova vest nije iznenadila korisnike koji su aktivno koristili ovu Plus.

Prošlog oktobra, Google je objavio da njegova društvena mreža ima 300 miliona aktivnih korisnika. Međutim, u aprilu, marketinška agencija za digitalne medije Stone Temple Consulting objavila je da je taj broj mnogo manji, čak oko 111 miliona korisnika.

Ako se to uporedi sa 1,4 milijarde ljudi na Facebooku i 302 miliona na Twitteru, jasno je koliko zaostaju.

Zašto onda "cvrkuću" baš sada? Google Plus šalje poruku, bukvalno i figurativno: “Mi više nismo društvena mreža, ali čuće se o nama”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.