Games For Effective Planning & Retrospective

Izvor: ITdogadjaji.com, 27.Jan.2015, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Games For Effective Planning & Retrospective

U sredu, 28. januara u Novom Sadu održaće se Coding Serbia Meetup na kome će glavna tema biti Srcum metodologija. Ovim povodom Jovan Vidić, programer i Scrum master odžaće predavanje na temu igara za efektivno planiranje i retrpospektive kojim će pokušati da približi posetiocima samu ideju iza ove metodologije i osnovne koncepte.

Na predavanju će se govoriti i o tehnikama vizuelnog razmišljanja za popravljanje kolaboracije i komunikacije i različitim tehnikama za >> Pročitaj celu vest na sajtu ITdogadjaji.com << generisanje ideja, utvrđivanje osnovnog problema i traženje rešenja. Jovan će se osvrnuti i na simulacije i istraživanja kompleksnih sistema, interakcija i dinamika.

Za one koji se po prvi put susreću sa ovim terminom, scrum predstavlja agilni pristup za upravljanje razvojem softvera opšte prihvaćen u svetu.

Propisuje načine upravljanja zahtevima, formiranja iteracija (planiranje sprinta), kontrole implementacije i isporuke klijentu. Često se upotrebljava kao način vođenja XP, ili drugih projekta koji ne moraju obavezno da se projektuju nekom agilnom metodom. Ova metoda je više vezana za agilno upravljanje softverskim projektom, nego za agilno projektovanje softvera.

Meetup će se održati u KC Novi Sad u 19 časova. Učešće na meetupu je besplatno,  ali je potrebno prethodno da se prijavite na ovom linku.

Autor: ITD Ekipa

Nastavak na ITdogadjaji.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITdogadjaji.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITdogadjaji.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.