Gak: Školarcima na raspolaganju besplatno plivanje, klizanje, borilačke veštine...

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gak: Školarcima na raspolaganju besplatno plivanje, klizanje, borilačke veštine...

- Grad Beograd je, i pored teške finansijske situacije u kojoj se nalazi, pripremio jedan sadržajan program za zimski raspust i za to je izdvojeno oko šest miliona dinara - rekao je gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, gostujući na RTV Studio B.

On je naglasio da veliki broj porodica ne može da priušti svojoj deci da odu van grada za vreme raspusta.

 - Sada nam dolazi zimski raspust i Sekretarijat za sport i omladinu pokušava da toj deci omogući veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broj besplatnih programa kako bi se na adekvatan način bavili sportom za vreme raspusta. Ove godine će to biti sadržajnije nego ranijih godina. Zahvalio bih svim opštinama i sportskim centrima jer je 14 sportskih centara u saradnji sa nama učestvovalo u organizaciji programa za zimski raspust. Bazirali smo se na rekreativno plivanje i rekreativno klizanje zbog zimskih uslova, ali svakako će u sportskim centrima biti i borilačkih veština i sportova sa loptom kao što su košarka, rukomet, odbojka... - kaže Gak.

Prema njegovim rečima biće organizovani i programi prilagođeni deci sa smetnjama u razvoju, a pored toga, deci po osnovnim i srednjim školama biće na raspolaganju i jedan vid kreativnih radionica.

Gradski sekretar za sport i omladinu naveo je da u osnovnu i srednju školu u Beogradu ide oko 200.000 dece, a sa druge strane oko 55 odsto porodica nije u mogućnosti da ode van grada za raspust. On je istakao da će roditelji moći na sajtu Grada Beograda da se informišu o terminima u sportskim centrima gde deca mogu besplatno da borave i da se na vreme prijave.

 - Moram ovom prilikom da iznesem jedan zabrinjavajući podatak, a to je da čak 60 odsto dece do 18. godine u Beogradu ne zna da pliva. To je zabrinjavajuće, pre svega, sa aspekta bezbednosti. Zato bih pozvao roditelje da svoju decu dovedu na rekreativno plivanje, a isto tako treba iskoristiti i ledenu dvoranu „Pionir” gde može mnogo dece da se kliza i uči klizanje ili hokej – rekao je Gak i dodao da Grad Beograd danas izdvaja milion evra da pomogne klubovima kroz termine kako bi roditelji plaćali manju cenu za treniranje njihove dece.

- To nije dovoljno, i predstavlja oko 40 odsto jer je reč o velikom broju klubova kojima Grad pokušava da pomogne da se sport "omasovi", ali nastavićemo da pomažemo kako bi se deca bavila više sportom i ne bi bila na ulici – rekao je na kraju Slavko Gak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Školarci, tokom raspusta možete BESPLATNO na plivanje, klizanje, borilačke veštine...

Izvor: 24sata, 26.Nov.2014

"Grad Beograd je, i pored teške finansijske situacije u kojoj se nalazi, pripremio jedan sadržajan program za zimski raspust i za to je izdvojeno oko šest miliona dinara, rekao je gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak gostujući na RTV Studio B...- Danas smo u situaciji da veliki broj porodica...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.