GDE JE ZAPELO SA AFERAMA Ukupna šteta 117.687.400.000 dinara

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE JE ZAPELO SA AFERAMA Ukupna šteta 117.687.400.000 dinara

Istrage i sudski postupci koji su do sada pokrenuti zbog raznih mahinacija državnih službenika i vlasnika javnih i privatnih preduzeća oštetili su budžet Srbije za oko milijardu evra.

Do sada nijedan od pokrenutih postupaka nije okončan sudskom presudom. Početak suđenja je najviše što se odmaklo. Tamo gde su počela suđenja, kao na primer u slučaju Agrobanke, od sumnje da je nezakonito dodeljeno kredita u ukupnom iznosu od oko 300 miliona evra za sada se sudi zbog 84 miliona evra.

Neki postupci jednostavno stoje, kao u slučaju “Mobtela”, gde je čak bila podignuta optužnica koja tri godine nije stupila na pravnu snagu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.