Formirana komisija za izgradnju Memorijalnog centra na Starom sajmištu

Izvor: Blic, 25.Okt.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana komisija za izgradnju Memorijalnog centra na Starom sajmištu

Skupština grada obrazovala je Komisiju za utvrđivanje programske koncepcije i davanje predloga modela upravljanja Memorijalnim kompleksom na Starom beogradskom sajmištu, kao stručno radno telo gradonačelnika grada Beograda.

Predsednik Komisije je episkop vikar Jovan Ćulibrk, a potpredsednik ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Grad namerava da obnovi prostor Starog sajmišta i izgradi memorijalni centar kakav to mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zaslužuje, a to je od velike važnosti, jer istorija ne sme da se zaboravi", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je dodao da je formirana komisija sa Ćulibrkom na čelu, kako bi se na pravi način završio tako važan posao.

Zadatak Komisije je davanje predloga modela upravljanja budućim Memorijalnim centrom, a u sklopu predviđene dinamike fizičke rekonstrukcije celokupnog prostora budućeg Memorijala na Starom beogradskom sajmištu.

Među članovima Komisije su savetnik za kulturu u Kabinetu predsednika Republike Bratislav Petković, pomoćnik ministra kulture i informisanja Aleksandra Fulgosi, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Jovović, gradski menadžer Goran Vesić, gradski arhitekta Milutin Folić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Osnovana komisija za program kompleksa Staro sajmište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2014

Skupština Beograda obrazovala je komisiju za utvrđivanje koncepcije programa Memorijalnog kompleksa "Staro sajmište", saopštio je danas gradski parlament...Komisija bi trebalo i da predloži model upravljanja kompleksom, a osnovana je kao stručno radno telo gradonačelnika Beograda...Predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.