Fabijus: I pored otmice Francuza, nećemo bombardovati ISIL

Izvor: Blic, 23.Sep.2014, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabijus: I pored otmice Francuza, nećemo bombardovati ISIL

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus izjavio je da otmica državljanina Francuske neće uticati na učešće te zemlje u koaliciji, predvođenoj SAD, protiv ekstremističke Islamske države.

"Učinićemo sve što možemo da oslobodimo taoce, ali teroristička grupa neće promeniti stav Francuske", rekao je Fabijus novinarima u Njujorku, preneo je Rojters.

Francuz Erve Pjer Gurdel otet je u nedelju u Alžiru, a odgovornost je preuzela ekstremistička grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pod imenom Vojnici kalifata koja je u video snimku zapretila da će ga ubiti ako Pariz u roku od 24 sata ne obustavi vazdušne udare protiv Islamske države u Iraku.

Francusko ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo autentičnost snimka.

Grupa Vojnici kalifata, koja je prekinula saradnju sa Al Kaidom Islamskog Magreba, 14. septembra se zaklela na vernost Islamskoj državi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Otmica ne utiče na stav Pariza"

Izvor: B92, 23.Sep.2014

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus kaže da otmica državljanina Francuske neće uticati na učešće te zemlje u koaliciji, predvođenoj SAD, protiv IS.."Učinićemo sve što možemo da oslobodimo taoce, ali teroristička grupa neće promeniti stav Francuske", rekao je Fabijus novinarima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.