Erdogan: Zapad glumi prijatelja muslimana, a želi nam smrt

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Zapad glumi prijatelja muslimana, a želi nam smrt

Muslimanske zemlje su sposobne da same reše svoje probleme, a iako izgleda da nam nudi pomoć, Zapad zapravo izvlači korist iz konflikata na Bliskom istoku, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Otvoreno ću to reći, stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu islamskog sveta. Oni vole konflikte, borbe i svađe na Bliskom istoku. Verujte mi, oni nas ne vole", rekao je Erdogan.

"Oni izgledaju kao prijatelji, ali nam žele smrt i vole >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da vide kako naša deca umiru", istakao je turski predsednik tokom govora u Istanbulu.

Erdogan je pozvao islamske zemlje da se ujedine kako bi rešile "najveću humanitarnu i političku krizu u svojoj istoriji".

"Jedini uslovi da prevladamo krizu islamskog sveta su jedinstvo, solidarnost i ujedinjenje. Verujte mi, možemo da rešimo svaki problem sve dok smo ujedinjeni", rekao je predsednik Turske, dodajući da ne treba računati na pomoć od Zapada.

Odnosi između Turske i SAD su u poslednje vreme zategnuti po pitanju američke intervencije protiv džihadista iz Islamske grupe. Vašington insistira da Ankara uzme aktivnije učešće u toj borbi, što turske vlasti ne žele, dok istovremeno od američkih vlasti traže podršku u svrgavanju sirijskog predsednika Bašara Asada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.