Egipat: Zatvor za 78 maloletnika

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Zatvor za 78 maloletnika

Sud u Egiptu osudio je 78 maloletnika na zatvorske kazne od dve do pet godina.

Osuđeni su učestvovali u demonstracijama na kojima su okupljeni pozivali da se svrgnuti predsednik Mohmed Morsi vrati na vlast.

Pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore, agencija AFP je prenela da je 78 dečaka, uzrasta od 13 do 17 godina, osuđeno pred sudom u Aleksandriji jer su učestvovali u protestima, održanih u prethodna tri meseca u organizaciji zabranjene Muslimanske braće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U decembru prošle godine, vlada u Kairu je označila Muslimansku braću terorističkom organizacijom, podsetila je agencija AFP.

Od svrgavanja Morsija, vlada je krenula u obračun sa njegovim pristalicama, a u sukobima je poginulo 1.400 ljudi, a 15.000 je završilo u zatvoru.

Egipatski tužilac zatražio je prošle nedelje smrtnu kaznu za Morsija i drugih pripadnika Muslimanske braće optuženih za špijunažu.

Vojska je svrgla Morsija jula prošle godine posle masovnih protesta u kojima su demonstranti njega i Muslimsku braću optuživali za monopolizaciju vlasti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.