EPILOG Izrečena presuda devojci koja je stala da pomogne patkama i uzrokovala smrt dvoje

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPILOG Izrečena presuda devojci koja je stala da pomogne patkama i uzrokovala smrt dvoje

Ema Čornobaj (26), žena koja stala na autoputu kako bi spasila pačiće koji su se tu zatekli, i time uzrokovala smrt motocikliste i njegove šesnaestogodišnje ćerke, koji su udarili u njen automobil, osuđena je na 90 dana zatvora, 240 sati društveno korisnog rada i oduzeta joj je vozačka dozvola na 10 godina. Ona u zatvor ide 10. januara, a kaznu će služiti vikendima, preneo je “USA Today”.

Iako je maksimalna kazna za ovo krivično delo doživotna robija, hiljade ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potpisalo je peticiju tražeći od suda blažu presudu.

Porodica motocikliste Andrea Roja (50) i Džesi Roj (16), je rekla da Čornobaj nije pokazala kajanje i da se nije izvinila kada joj se ukazala prilika.

“Nikada nije ni pokušala da razgovara sa mnom. Bila je mrtva hladna i okrenula je glavu na drugu stranu”, izjavila je Polina Volikakis, supruga i majka žrtava.

Branilac Mark Label je izjavio da je njegova klijentkinja “glupo postupila”, ali da nije imala loše namere.

Černobaj je 27. juna 2010. vozila autoputem u Kandjaku, u predgrađu Montreala, kada je naletela na sedam pataka, koje su bile na putu. Da ih ne bi povredila, zaustavila je svoju “hondu sivik” u levoj traci, izazvavši nesreću koja je imala fatalan ishod.

Černobajeva je prvobitno rekla policiji da je uključila poziciona svetla, ali su svedoci na sudu izjavili da nije, a stručnjak iz nacionalne policije u Kvebeku procenio je da se Andre Roj kretao brzinom od oko 100 km/h kada je naleteo na zaustavljeno vozilo. Andre Roj je preminuo na licu mesta, a njegova ćerka u bolnici.

Majka Eme Černobaj Meri Hogan izjavila je na suđenju da je nemili događaj promenio njenu ćerku.

“Uopšte nije bila u stanju da razgovara o tome s nama. Nije mogla da se pomiri sa onim što se dogodilo”, rekla je ona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.