Demonstranti ispunili najveći tržni centar u SAD

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti ispunili najveći tržni centar u SAD

Stotine demonstranata ispunile su danas najveći američki tržni centar, u nizu protesta zbog više slučajeva ubistva nenaoružanih Afroamerikanaca koja su počinili beli policajci.

"No justice, no shopping": #BlackLivesMatter protest forces partial Mall of America shutdown http://t.co/8GoktMcKv7 pic.twitter.com/SPM0otqDyC

Demonstranti su prekinuli jedan od najprometnijih dana za kupovinu tokom praznika u tržnom centru "Mall of America" u Blumingtonu u saveznoj državi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Minesoti, noseći slogane s natpisima kao što je "Životi crnaca su važni" i držeći ruke podignute iznad glave.

Ovim gestom oni su odali poštu Majklu Braunu, crnom tinejdžeru, koga je u Fergusonu, u Misuriju, ubio policajac belac.

People fill Mall of America rotunda for #BlackLivesMatter protest. http://t.co/iaCni30hPn #MOA pic.twitter.com/Ydi6f9g58o

Neki svedoci tog događaja, kažu da je Braun držao ruke iznad glave, kada je ubijen 9. avgusta. Njegova smrt i kasnija odluka porote da ne osudi policajca koji ga je ubio izazvali su talas protesta.

Kako je objavljeno na Fejšbuku, u protestu u tržnom centru u Blumingtonu učestvovalo je najmanje 3.000 ljudi.

MINNESOTA: Incredible photos from the Mall of America #BlackLivesMatter protest in Bloomington via @ShaunKing pic.twitter.com/1N7fo8RrMU

Iako je policija bila spremna da reaguje, tokom demonstracija niko nije uhapšen, a većina demonstranata razišla se oko podneva, preneo je AFP.

Demonstranti širom SAD protestuju sedmicama nakon odluke velike porote u Fergusonu, država Misuri, da oslobodi policajca zbog ubistva Majkla Brauna i velike porote u Stetn Ajlandu, država Njujork da oslobodi policajca koji je rukom pridavio Erika Gardnera.

Oba ubijena muškarca, afromeričkog porekla, bila su nenaoružana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi protest u SAD-u

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2014

Stotine demonstranata ispunile su u nedelju najveći američki tržni centar, u nizu protesta zbog više slučajeva ubistva nenaoružanih Afroamerikanaca koja su počinili beli policajci...Demonstranti su prekinuli jedan od najprometnijih dana za kupovinu tokom praznika u tržnom centru "Mall of America"...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.