Dečak koji je eksplodirao od sreće u galeriji Zečević

Izvor: Blic, 23.Nov.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dečak koji je eksplodirao od sreće" u galeriji "Zečević"

Izložba pod nazivom “Dečak koji je eksplodirao od sreće” Bojana Radojčića biće otvorena u utorak, 25. novembra, u 19 sati u galeriji "Zečević".

"Dečak koji je eksplodirao od sreće" poslednji je segment trilogije "Trilogija o dečaku koji je.." (Dečak koji se udavio u suzama i Dečak koj je izgoreo od želje) koji razmatra temu samožrtvovanja kao lični čin nepristajanja i neslaganja sa postojećim, razvija se kroz temu izolacije.

- Odluka o ličnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žrtvi kojom se izražava stav i/ili ukazuje na problem jeste ubalažena mogućnost otpora i revolta. Nepostojeći ljudi, zatvoreni prostori, spuštene roletne, gnev koji raste u tišini.. Dečak koji je ekspodirao od sreće je reakcija, čin pojedinca koji se u borbi protiv svakodnevice savremenog čoveka 'zatvara u hermetični svet, negujući ličnu sreću' i razvija sopstvene mehanizme sreće i dovodi se u konačno stanje apsurda u kom sebe žrtvuje pod pozicijom preteranog zadovoljstva kao kontrapukta realnosti - navodi se u pozivu za izložbu.

Bojan Radojčić je rođen u Šapcu 1981. godine. Diplomirao je 2004. slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, a osim 13 samostalnih izložbi, izlagao je i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slavonski pejzaži u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 09:32

U utorak, 25. novembra u 19 časova, u galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor biće otvorena izložba slika osiječkog slikara Josipa Alebića, najavio je KC "Laza Kostić"...Izložba se organizuje u okviru obnovljene kulturne saradnje dva grada, Sombora i Osijeka..."Josip Alebić je akademski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.